dimarts, 1 de març del 2011

EDUCAR, UNA OPORTUNITAT

L’altre dia mirant una revista vaig llegir un article que em va semblar bastant interessant i el millor que podia fer era compatir-lo amb vosaltres.

Aquest article és diu EDUCAR, UNA OPORTUNITAT. Ens explica la feina que fa “Entreculturas” una ONG que porta tota l’educació dels llocs més recògnits i conflictius del planeta. La seva tasca és crear projectes que serveixen per els infants que sofreixen les conseqüències de conflictes armats i viuen en campaments de refugis.

Aquests infants viuen situacions de pobresa i alguns d’ells són víctimes de un desastre natural, però tot i això tenen el dret de rebre una educació com la resta d’infants, ja que EDUCAR, ÉS UNA OPORTUNITAT per cada un d’ells.

Aquesta ONG fa el màxim possible perquè aquests infants rebin una educació digne. Aquesta ONG han creat “Les escoles blanques” que són escoles que construeixen davall una tenda de lona en qualsevol racó. D’aquesta manera tots poden gaudir d’una educació i d’una escola.

Un dels coordinadors del departament d’Àfrica que es diu Daniel Villanueva diu: “Lo que hacemos es implicar a los padres y formar a los profesores, la escuelas es de ellos, ellos tiene que gestionarla, aunque les ayudemos.” Estic totalment d’acord amb en Daniel perquè d’aquesta manera tots els qui participin es sentiran integrats i això fa que hi hagi un bon funcionament i que a més a més es sentin segurs i còmodes que és el més important.

Daniel Villanueva: “Organizar escuelas es una manera de que los niños recobren cierta normalidad, de alejarse de otros peligros”

1 comentari:

  1. Oloro que deu ser un molt bon reportatge, si ens podessis passar un enllaç digital o la revista, un dia de classe, seria interessant llegir-lo.
    Gràcies Francinasuis!
    Montse

    ResponElimina